jueves, 10 de diciembre de 2009

El Partido Comunista de las Islas Baleares presentó propuestas para que los trabajadores no vuelvan a pagar la crisis

Ahir capvespre, a la sala groga de CC.OO., els assistents a la xerrada pogueren compartir les propostes de mesures d’esquerres perquè els treballadors no tornin a pagar una altra crisi que explicà José Antonio García Rubio, responsable federal d’economia i treball d’Izquierda Unida.

L’acte fou presentat pel secretari general del PCIB, Manel Carmona, qui recordar que aquest és el primer de molts d’actes sobre la crisi i és part d’un dels tres eixos en els que els i les comunistes estam volcants: la lluita contra la corrupció a tots els àmbits i la regeneració a les institucions, el procés constituent d’Esquerra Unida per fer una esquerra alternativa amb més pes organitzatiu i més capacitat d’incidir a la societat i a les institucions, i finalment la lluita contra la crisis.

A partir de l’anàlisi de que “el govern d’Espanya s’ha equivocat en la diagnosi de la crisi i està equivocant les mesures per solucionar-la”, García Rubio concretà que “la crisi no és una crisi exclusivament financera, és una crisi de l'economia real, crisi alimentària, crisi de valors, crisi polític. Per tant, és una crisi global”.

Davant aquestes mesures clarament ineficaces, l'alternativa ha de passar per la creació de treball digne, estable i de qualitat; i alhora, hi hagi respostes als problemes de crèdit i liquidesa per a totes aquelles petites i mitjanes empreses que estan desapareixent.

García Rubió explica les mesures que Esquerra Unida està proposant, que es concreten en la creació d’un Pla d'ocupació i Formació lligat al suport a una economia real i creadora de llocs de treball, potenciar els nous jaciments de feina com el desplegament de la llei de dependència, de l’educació 0 a 3 anys o un pla de reforma de l'habitatge residencial. Un clar recolzament al sector públic, invertint el model privatitzador. L’adquisició d'habitatge, de part del més d’un milió de vivendes noves sense ocupar, per a oferir habitatge en règim de lloguer moderat. La necessària lluita contra el frau fiscal. Una reforma fiscal progressiva, que pagui més qui més té. O el plantejament d’un nou model productiu, entre d’altres.



No hay comentarios:

Publicar un comentario